Referenties
Onze klanten aan het woord over C2i:


Ingrid Nijp

Ik heb Richard leren kennen als een gedreven en resultaat gerichte man met veel kennis op het gebied van resultaatgericht werken, continu verbeteren, team verandering en personal coaching. Hij is in staat om in een korte tijd "de vinger op de zere plek te leggen" en daardoor in staat om een team en/of personen in beweging te krijgen. Daarnaast heeft Richard mij gecoacht in het verder ontdekken van mijn valkuilen en mijn kracht in mijn rol als (operationeel) manager / leider. Deze coachsessies hebben mij waardevolle inzichten gegeven. Daarnaast beschikt hij over diverse vaardigheden en heeft hij een breed repertoire aan (Lean)tools die hij in inzet om veranderingen te realiseren. Ik heb de afgelopen 2 jaar met veel plezier samengewerkt met Richard.


Emile Drost

Bij NS heb ik 1,5 jaar mogen samenwerken met Richard in het MT Service & Operatie. Daarnaast heeft Richard mijn team in Regio Noord gecoacht op het continu verbeteren van onze operationele resultaten. In een korte tijd heeft hij een heldere structuur neergezet, teamgroei gerealiseerd en had daarnaast ook aandacht voor de individuele ontwikkeling van teamleden. Richard is mensgericht, gepassioneerd en prettig in de samenwerking, waarbij hij de confrontatie niet uit de weg gaat als dit nodig is. Door zijn kennis en ervaring weet Richard snel tot de kern van het probleem te komen en scherpte aan te brengen binnen een team. Met betere resultaten tot gevolg. Ik heb Richard ervaren als een waardevolle aanvulling van mijn team.


Henry Mons

Richard is een zeer ervaren business consultant. Hij is in staat om een team te smeden met een duidelijke ambitie. Door zijn enthousiasme weet hij mensen in beweging te krijgen en te houden. Hij beheerst zowel de structuur- als de cultuurzijde van een verandertraject. Door zijn kennis en ervaring opereert hij moeiteloos op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. In de periode dat ik met hem heb samengewerkt heeft hij gezorgd voor: - de realisatie van meerdere efficiency-verbeterprogramma's: met behulp van de lean filosofie en lean technieken heeft hij gezorgd voor een hogere klanttevredenheid icm een flinke efficiency (20%); - de functionele en hiërarchische aansturing van teams waarbij hij heeft gezorgd voor de professionele ontwikkeling van teamleden; - inzicht in de organisatie-ontwikkelingen en implementaties binnen de MT's van Bedrijven; - een actieve bijdrage aan de professionalisering van de eenheid Implementatiebegeleiding. Richard is een enthousiaste, no-nonsense en betrouwbare professional die daadwerkelijk voor resultaat zorgt. Hij houdt vanuit overzicht de regie en weet mensen te binden en te boeien.


Arthur Pans

Een jaar lang heb ik met Richard mogen samenwerken bij de NS om van de NS een meer resultaatgerichte en continu verbeterende organisatie te maken. Ik heb Richard leren kennen als een gedreven en gepassioneerde man met een enorme kennis op het gebied van resultaatgericht werken, continu verbeteren en organisatie- en team verandering. Zijn manier van veranderen, gericht op het leiderschap en gedrag van de persoon en het team zijn uniek te noemen. Hij krijgt op een snelle manier een team in beweging en schroomt daarin de confrontatie die soms hard nodig is niet. Door zijn manier van werken en communiceren zorgt hij ervoor dat je je nooit bedreigt maar juist met nieuwe inzichten geholpen en gesteund voelt. En door zijn brede kennis en ervaring op het gebied van Lean transformaties en Teamcoaching weet hij ook snel wat nodig is in het hier en nu om doorbraken te realiseren. Hij zet met gemak verschillende (Lean)tools in als dat op dat moment nodig is voor de doorbraak of de verandering. Ik heb met heel veel plezier met Richard samen gewerkt en hoop dat ook weer snel te mogen doen!


Ireen Hubner

Geraakt door de persoonlijke voorbeelden en ervaringen van Richard en door het besef dat ieder mens te maken heeft met veel aangeleerd gedrag werd mijn aandacht voor dit traject getrokken en heb ik mij ingeschreven. Ik heb de training als zeer positief ervaren. Er was sprake van een open en positieve sfeer waarin ik nieuwe kennis en inzichten over mijzelf heb opgedaan. De persoonlijke terugkoppeling op de ACT meting en de aangereikte inzichten hebben mij geleerd dat ik meer mag vertrouwen op mijn sterke punten. Kortom: ik heb een nog scherper beeld gekregen over mijzelf en het heeft mij meer vertrouwen gegeven als persoon als het gaat om mijn loopbaanontwikkeling. Ik kan het traject van MWB dan ook van harte aanbevelen voor iedereen.


John Schilder

Met dit traject wilde ik vooral uitvogelen hoe mijn carrière pad het beste zou kunnen lopen. Ik had vooraf niet direct de intentie om van baan te wisselen. De coaching en begeleiding vanuit Richard en Arjan heeft mij hierin veel opgeleverd. Zo weet ik nu bovenal wat ik niet meer wil in de toekomst. Ook ben ik nu veel beter in staat om mijzelf krachtig neer te zetten en te formuleren wie ik ben en waar mijn kwaliteiten wel en niet liggen. Als gevolg hiervan durf ik nu makkelijker mijn keuzes te maken. Dit geeft mij zelfvertrouwen en brengt focus aan in de dingen die ik echt leuk vind. De groepssessies heb ik als zeer positief ervaren doordat er een prettige sfeer heerste waarin men zich open en respectvol naar elkaar opstelde. Voor iedereen die wil werken aan zijn/ haar persoonlijk leiderschap kan ik het traject van Loopbaanwereld dan ook van harte aanbevelen.


Rene Klappe

Ik heb bij Richard een ACT meting mogen doen. Wonderlijk hoe raak de meting is. In de loop der jaren diverse testen en profielen langs zien komen, maar geen één die zo raak was en die vooral kan laten zien op welke gebieden je nog verder kunt groeien. Vooral de uitleg van de uitkomsten door Richard heeft mij geholpen in keuzes maken, welke kant ik mij kan ontwikkelen en wat mij ook meer voldoening zal brengen. Ik kan de ACT-meting bij Richard zeker aanbevelen. Niet alleen als je op het punt staat keuzes te maken. Het geeft ook inzichten op welk gebied in je huidige werk/privé meer uit kan halen.Bart Bruins Slot

Ik ging met een open gevoel het coachtraject in, waarbij ik eerder al een traject doorlopen heb met een loopbaancoach. De coaching van Richard was ten opzichte van de eerdere loopbaan coaching verhelderend, met een andere benadering. Het heeft mij ertoe gezet op een andere manier naar mijn handelen en denkwijze te kijken, en hieraan te gaan werken. Ik merk dat ik met een positievere houding kijk naar de veranderingen in de organisatie en naar mijn toekomst.Tom de Groot

Ik ben met open vizier en gezonde dosis nieuwsgierigheid dit coaching traject gestart. De confrontatie met datgene wat je stiekem al weet heb ik als prettig ervaren. De coaching wordt gedaan zonder oordeel des persoon en diens situatie en is geheel op jezelf gericht. Juist die hele persoonlijke benadering is mij erg goed bevallen. Het heeft mij inzicht in mijn loopbaankeuzes opgeleverd maar ook een duidelijk beeld over mijn kwaliteiten en hoe deze in te zetten in mnijn carriere. Dit traject geeft tevens inzicht in jou als persoon en je eigen dynamiek binnen organisatie en relaties. Een echte aanrader!


Babette van Son

Niet alleen heel waardevol, maar ook heel prettig. Dat is mijn ervaring met Richard tijdens het uitvoeren van een ACTMe analyse. Als ervaren gesprekspartner is Richard open, uitdagend, oprecht en informerend zonder daarbij te oordelen. Hij plaatste mij centraal en door mij stap voor stap door het (denk)proces mee te nemen kwam ik tot nieuwe inzichten en bruikbare conclusies waar ik enthousiast van word. Zowel mijn eigen ervaring, als die van mensen in mijn omgeving, maken dat ik Richard van harte aanbeveel. Ik kijk er ontzettend naar uit binnenkort weer vervolg te geven aan de volgende stap. Richard, bedankt!


Lea Sterenborg Pinxt

Voor de ontwikkeling van het persoonlijk leiderschap van onze medewerkers waren wij het afgelopen jaar op zoek naar een geschikte partner die onze bank kon ondersteunen. Hierbij kwamen wij in contact met Richard. In eerste instantie vroeg ik mij af: “Is dit wel was wat wij zoeken; komen we hier wel verder mee of is dit weer het zoveelste bureau en meer van hetzelfde?”.
Geïnspireerd door het verhaal van Richard en Arjan en de positieve reacties van de managers hebben we besloten om het traject op te starten. We hebben dit in fases aangepakt waarbij steeds goed geluisterd is naar de reacties en de wensen van onze medewerkers. De reacties na fase 1 (de ACT-metingen en persoonlijke terugkoppeling) waren zeer lovend en we besloten verder te gaan waarbij uitstekend maatwerk werd geleverd.
Het traject heeft de medewerkers meer bewust gemaakt van hun eigen rol in het veranderingsproces en zelfreflectie op gang gebracht. Ook heeft het medewerkers meer zelfvertrouwen en positiviteit gegeven. De medewerkerstevredenheid en de sfeer in de organisatie zijn verbeterd en daarmee heeft het indirect ook een bijdrage geleverd aan de klanttevredenheid. Ik kijk zeer positief terug op dit traject en naar wat het ons als organisatie heeft opgeleverd. Ik kan Richard dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die aan de slag wil met zijn persoonlijke- en carrièreontwikkeling.